Er worden al weer verschillende meldingen gedaan waarbij Reeën gedood zijn door honden, het is druk in de bossen mensen gaan wandelen en laten hun honden lekker loslopen. Heel fijn maar bijna elke hond gaat (ook degene die dit nooit doen) achter wild aan. Konijn, ree, vogels mensen hou je hond in de gaten laat hem niet te ver weg lopen zodat je hem of haar direct terug kunt roepen. Of hou je hond gewoon aan de lijn beter voor wandelaars, fietsers en het jonge leven wat nu in de bossen loopt.W

Faunabeheereenheid Brabant verzamelt cijfers van omgekomen reeën. "We registreren alleen nog niet als ze door hondenbeten om het leven zijn gekomen", aldus Erik Koffeman van de FBE. Die staan geregistreerd bij overige doodsoorzaken."


Tientallen gevallen 
Omdat er afgelopen tijd een aantal incidenten is geweest met honden, gaat Koffeman nu ook bijhouden hoeveel reeën er door honden worden gedood. Vooralsnog is het dus nog niet precies duidelijk hoe vaak het voorkomt. "Ik kan wel zeggen dat het in Brabant om zeker tientallen gevallen per jaar gaat", aldus Koffeman.

Bron: Omroep Brabant.