11-07-2016

De pups doen het super goed en gelukkig is Kishi Emiko la Tervura ook weer aan het opknappen ze eet weer voldoenden krijgt nu Royal Canin haar eigen brok, puppybrok en puppymelk een mengsel doorelkaar zodat ze goede conditie houdt. De namen van de pups zijn ook bekend en goedgekeurd door de Raad van Beheer. Wie welke naam krijgt is nog een verrassing.

De reuen gaan heten:

Wolf Kishi la Tervura
Wodan Kishi la Tervura
Wizard Kishi la Tervura
Whaylon Kishi la Tervura.

De teefjes gaan heten:

Whinnie Kishi la Tervura
Whisper Kishi la Tervura
Wish Kishi la Tervura. 

Vandaag kwam kleindochter Beau ook nog even puppy knuffelen. 

kishiweek1 (6)klein kishiweek1 (2)klein
kishiweek1 (1)klein kishiweek1 (6)klein

 

 

 

 

 

 

 

 

De tekentijd is weer aangebroken

De eitjes, larven en nimfen van de teek hebben overwinterd in de grond of stapels bladeren. Zij worden actief zodra de temperatuur stijgt tot ongeveer acht graden Celsius. De microscopisch kleine nimfen klimmen op muizen en andere kleine dieren om hun dorst te lessen, maar ook honden en katten worden graag als gastheer gebruikt. De volwassen teek, die zich heeft ontwikkeld uit de nimf, heeft een enorme dorst en klimt daarom op alles dat warmbloedig is en voorbijloopt - hond, kat, vogel, mens - en slaat toe. Daarna heeft de teek twee tot tien dagen nodig om zich zo vol te zuigen met bloed dat het bolle lijfje duidelijk te zien is. Wanneer de teek zich uiteindelijk op de grond laat vallen, legt zij zo'n 5.000 (!) eitjes.  

De beet van de teek en zelfs het bloedzuigen is niet echt schadelijk voor de hond of de kat, behalve als er heel veel teken op het dier zitten. Veel gevaarlijker zijn de ziektes die teken bij zich dragen en in het bloed van hun gastheren afgeven. Dit kunnen levensbedreigende ziektes zijn, zoals borreliose en babesiose. Er zijn verschillende soorten teken in onze omgeving, en ze zijn allemaal in staat nare ziektes over te brengen. 

Het loont dus zeker de moeite om je dieren elke dag even na te kijken op de aanwezigheid van teken. Zie je ze, verwijder ze dan meteen. Producten die tekenbesmetting voorkomen, die teken doden en nieuwe parasieten verhinderen zich voort te planten, kun je onder meer bij de dierenarts verkrijgen. Belangrijk is dat je het juiste middel gebruikt in de juiste dosering en met regelmatige nabehandelingen. Want niet alle producten zijn nog effectief nadat een hond heeft gezwommen of een kat in de regen heeft gelopen. Ook wordt de werking na enkele weken tot enkele maanden beduidend minder. Blijf je dieren liefst behandelen totdat het weer gaat vriezen. Dan gaan de teken weer 'underground'.

Bron: Hart voor Dieren

tekennest