Een pup voed je op door hem telkens te belonen voor goed gedrag. Bijvoorbeeld met een clicker werkt perfekt en een beloning.  Zo’n beloning kan heel simpel een aai, een vriendelijk woordje of een knuffel zijn. Maar een speelse Tervuerense herder is snel afgeleid. Beloon hem daarom ook heel vaak met een hondensnoepje of  liever nog zijn eigen puppybrok. Dit mag ook nog eens worden gehalveerd dus een heel klein stukje is vaak al voldoende.

Probeer bij u pup straks maar eens uit wat hij het lekkerst vindt. Wanneer een pup in zijn eentje speelt is hij meestal op iets aan het kluiven, zijn tanden worden sterker dus hij wil deze ook graag uittesten. Geef hem hiervoor kluiven van buffelhuid. Niet te klein maar hij mag gerust een grote kluif hebben. Liever geen oren of hoeven want daar gaan stukjes af en die komen in zijn maag darmkanaal vast te zitten met alle ellende van dien. Ook gerookte botten die verpakt worden verkocht splinteren en komen in de maag terecht waar ze verstoppig veroorzaken.

Er zijn ook flostouwen maar let hier goed op de kwaliteit wanneer er draadjes uitkunnen getrokken worden niet kopen. Wanneer de flos te oud wordt ook weggooien en een nieuwe aanschaffen ook weer worden deze stukjes doorgeslikt en vormen ook weer een gevaar voor de darmen. Een Activity Ball dit is een holle kunststof bal waar je brokjes kunt instoppen de hond probeert door er tegenaan te duwen de brokjes te verkrijgen en is er uren mee zoet. Een mooi speeltje voor in de benche. Zo ook de zogenaamde Kong dit is een bal of vorm die gevuld kan worden met stukjes brood, brokjes of een pasta (bij de pup nog geen pasta gebruiken) omdat hij nog aan zijn eigen brokjes is gewend en die veel beter voor hem zijn.