Ik ben Gonnie Althuizen en ik had samen met Jan al nu al weer 30 jaar Kennel La Tervura in Deurne.

Op 10 mei 2010 is Jan overleden en na een moeilijke periode heb ik toch besloten om door te gaan met de Kennel ook al omdat Jan dit zeker had gewild de honden waren ook zijn lust en leven en heeft tijdens zijn ziekte veel afleiding en liefde van hen ondervonden Jan we missen je elke dag maar ik weet zeker dat je ergens op je wolkje samen met onze overleden honden die daar zeker bij je zijn, over ons waakt.

janwebsite

 

 

Je wilde niet opgeven

En bleef vechten om bij ons te blijven

Je longen hebben deze strijd verloren

Jouw kracht geeft ons de moed

Om door te gaan

 

 

 

 

Ik ben gediplomeerd instructeur en gedragsbegeleider maar geef nu geen les meer nu worden alleen de pups en honden die door ons zijn gefokt goed begeleid. Ook als ze al wat ouder zijn en de nieuwe baasjes met vragen bij ons komen. Dus mochten er problemen zijn tijdens de opvoedingsperiode en natuurlijk ook daarna kunnen deze mensen altijd bij ons terecht.

Wij zijn ongeveer 18 jaar geleden in aanraking gekomen met de showwereld omdat we bij Kennel van de Lamar, Prestige Tervura van de Lamar hebben gekocht en de familie van de Lamar haar op show met goede resultaten hebben voorgebracht. Toen we met Prestige het eerste nestje hebben gefokt is hieruit Akyra La Tervura gehouden onze eerste door ons zelf gefokte pup. 

Ik heb op dit moment nog drie Tervuerense herders  thuis. Dan zijn er nog een aantal honden die door ons  zijn gefokt, die bij hun eigen baas wonen maar waar wij wel de promotie van doen via de show's b.v Elliot en Errando la Tervura

Samen met Loes v.d. Broek een goede vriendin en inmiddels mede-eigenaar van de kennel wonen ook nog twee teefjes Unique Fenya la Tervura en Nanouck Fenya la Tervura Breda.  Van al onze honden krijgt u op de site natuurlijk voldoende informatie over  de shows en alles wat ze bij ons meemaken en niet te vergeten de vele foto's  en films.

Onze Belgische herders lopen show, doen mee  aan wedstrijden, hebben de clickertraining gehad, doen multisport, frisbee en  genieten van hun pensioen. Ze leven samen met ons in en om huis. We hebben  geen ren of buitenhokken, de honden leven gewoon binnen ons gezin, daar  worden ook de eventuele pups geboren en groeien dus ook op in huiselijk  kring tussen onze anderen honden. De Tervuerense herderpups worden goed  gesocialiseerd niet alleen op mensen maar ook op vreemde geluiden en schot. 

Ze worden gefokt via de NVBH de Nederlandse  Vereniging voor Belgische herders. Natuurlijk heeft de dekaanvrage de  goedkeuring van de FTC (de fokkerij toetscommissie). De pups hebben  uiteraard een stamboom, zijn inge├źnt en worden gechipt. En krijgen een DNA  test.

allevier7

 

Vanaf 2018 hebben Loes en ik in goed overleg besloten te stoppen met het fokken van onze Tervuerense herders. Voor vragen over nestjes bij bevriende fokkers kunt u altijd bij ons terecht.