Bij de fokker in Holwerd die wordt verdacht van ilegale puppyhandel werden al eerder honden weggehaald. Maar zolang mensen bij deze fokkers blijven kopen blijft het bestaan. Mensen denk toch na als ergens jonge pups liggen in een schuur of zonder moeder ga daar toch geen pup halen. Je denkt een goede hond te  kopen ze worden massaal ingekocht in het buitenland worden ruim onder de 6 weken hierheen gehaald meer als de helft red het niet. Ze zijn niet ingeent en je haalt een ziek hondje in huis. Wees wijzer en ga naar een goede fokker die aangesloten is bij een rasvereniging en ga weken van te voren kijken en informeren. Je kunt het verslag van deze "fokker" die helemaal de naam fokker niet mag gebruiken omdat hij gewoon een handelaar is hier lezen. link naar het artikel. 

Agility is een hondensport waarbij een hond over een aantal hindernissen een parcour moet afleggen samen met zijn handler. De handler in dit geval dus Anouk moet net zo hard meelopen en de hond aanwijziging geven zodat het parcours volgens de regels wordt afgelegd. Ook heel veel Belgische herders en zeker ook de Tervuerense herders doen actief mee aan deze sport. De wedstrijd wordt gehouden in de stad Houdain in Frankrijk.
Anouk gaat hier heen met twee honden een boerenfox met de naam Binky en een Parson Russel Terriër met de naam Ike. Er doen aan deze wedstrijd ongeveer 800 deelnemers mee ui 35 landen en wordt georganiseerd door de FCI Fédération Cynoligique Internationale.
Voor informatie kunt u hier eens kijken.

0587